Pošaljite upit

Pošaljite upit

Željeni datum dolaska i odlaska:

Plaže – gdje se najbolje kupati u Novigradu i okolici?

Gdje se kupati dok ljetujete u Novigradu? Donosimo Vam pregled najboljih novigradskih plaža.

Gradska plaža

Duljina: 400+ metara
Vrsta: kamen, beton
Parking: da

Nalazi se u središtu Novigrada. Okružena povijesnim zidinama, Gradska plaža omiljena je među gostima koji vole u blizini imati velik izbor restorana i caffe barova. U njenoj je pozadini park gdje možete potražiti zaklon od sunca. Plaža ima uređen prilaz za osobe s invaliditetom.

 

Rivarela

Duljina: 600+ metara
Vrsta: beton, kamen
Parking: da

Rivarela je omiljeno novigradsko odredište obitelji i parova. Naslonjena na Gradsku plažu s jedne strane i novigradsku šetnicu u pozadini, ova je plaža najvećim djelom betonirana. U njenoj su blizini mnogobrojni restorani i barovi, a zaklon od sunca potražite pod obližnjim drvećem.

 

Karpinjan

Duljina: 600+ metara
Vrsta: šljunak
Parking: da

Šljunčana plaža Karpinjan nalazi se u zapadnom dijelu Novigrada i omiljeno je odredište obitelji s djecom. Vrlo je čista, obiluje hladom, a more je plitko. Osvježenje možete potražiti u obližnjem caffe baru i restoranu. Aktivni gosti moći će svoje vještine pokazati na sportskim terenima. Lokalno stanovništvo kaže da je plaža Karpinjan najljepša ujutro.

Plaža Karpinjan može se pohvaliti i titulom Zelena plaža koja se dodjeljuje u okviru EU projekta. Kvaliteta vode i plaže, sigurnost, održivost, zeleni sadržaji i pristupačnost odlike su kojima je plaža Karpinjan zaslužila svoju.

 

Pineta

Duljina: 1100+ metara
Vrsta: kamen
Parking: da

Malo izvan Novigrada, zapadno od plaže Karpinjan, nalazi se kamena plaža Pineta, poznato utočište gostiju koji žele pobjeći od gužve. Ova prirodna plaža dulja je od kilometra i okružena je borovom šumom po kojoj je i dobila ime, sukladno tome, plaža obiluje prirodnim hladom.  Ako se zaželite osvježenja, u blizini se nalazi nekoliko barova.

 

Sirena

Duljina: 600+ metara
Vrsta: kamen, beton
Parking: da

Plaža kraj autokampa 2019. godine bila je nositeljicom prestižnog priznanja Plava zastava, koje dobivaju najuređenije i najodrživije plaže svijeta. Dulja od 600 metara, ova je plaža uglavnom kamena. Na njoj se nalaze svlačionice i tuševi, a jedan je dio namijenjen i psima. Osvježiti se možete u obližnjem baru i restoranu. Aktivni gosti mogu iznajmiti opremu i pokazati svoje umijeće na sportskim terenima.

 

Maestral

Duljina: 600+ metara
Vrsta: šljunak
Parking: da

Plaža Maestral dugi je niz godina nositeljica Plave zastave. Ova je šljunčana plaža lako prepoznatljiva po zanimljivom obliku polumjeseca. Idealna je za obitelji zahvaljujući blagom ulazu u more i bogatim sportsko-zabavnim sadržajima. Osobama s invaliditetom je pristup prilagođen. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani.

 

Laguna

Duljina: 600+ metara
Vrsta: šljunak, kamen
Parking: da

Plaža u blizini istoimenog hotela popularna je među obiteljima s djecom zbog igrališta u sjeni. Aktivni gosti moći će iznajmiti sportsku opremu, a osvježenje potražiti u obližnjim barovima i restoranima. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani.

 

Plaža za pse Kastanija

Duljina: 80 metara
Vrsta: šljunak
Parking: da

U uvali izvan centra Novigrada nalazi se šljunčana plaža u kojoj će iznimno uživati vlasnici pasa. Na plaži Kastanija psima je kupanje dopušteno, u neposrednoj blizini plaže nalazi se i simpatični dog friendly bar koji u ponudi ima pseće bezalkoholno pivo i svakojake pseće poslastice.

 

Što raditi dok se ne sunčate i ne kupate?

Ovo je 7 najpopularnijih aktivnosti među posjetiteljima novigradskih plaža:

  • odbojka na pijesku
  • nogomet
  • košarka
  • tenis
  • kajak
  • jet ski
  • pedaline

Pogledajte još